Home Feed
Home
Search
Search
Add Review, Blurb, Quote
Add
Activity
Activity
Profile
Profile
Lux, moda si alte bagatele politicesti
Lux, moda si alte bagatele politicesti: In Europa de Sud-Est, in secolele XVI–XIX | GIULIA CALVI CONSTANTA VINTILA, MARIA PAKUCS-WILLCOCKS, NICOLETA ROMAN, MICHAL WASIUCIONEK
1 post | 1 read
Conduri de saftian și anterie de ghermeșut, fire de borangic și ibrișin, inele cu diamante și cercei cu smaragduri, cucunari și cafea, cardamon și piper, covoare și evanghelii, mărgele și hurmuz, iatagane și puști, perine și așternuturi, linguri și besactele, untdelemn și zahar, șaluri și șalvari călătoresc în boccele și coropci, în lăzi și cufere, pe spatele catârilor sau în burțile corăbiilor, printre dealuri și munți, pe calea apelor sau pe drumurile prăfuite ale câmpiilor, legând Alepul de București, Viena de Brașov, Slivenul de Trieste, Zemunul de Iași, Sibiul de Constantinopol. Mămularii, mărgelarii, marchitanii, bogasierii, diplo-mații, doctorii, botaniștii, chirurgii, feluritele obraze curioase, șarlatanii, tâlharii, mercenarii și dezertorii călătoresc odată cu mărfurile și obiectele, ducând mai departe idei revoluționare, gusturi noi, mode sofisticate, cunoștințe felurite.
Cartea aceasta dezvăluie destine, oameni, slăbiciuni și mode care dau seamă de farmecul și culorile câtorva secole din istoria lumii noastre de azi.
Ilustrația de pe copertă: Savurând cafeaua, autor necunoscut (Școala Franceză, prima jumătate a sec. XVIII, Muzeul Pera, Istanbul)
Amazon Indiebound Barnes and Noble WorldCat Goodreads LibraryThing
Pick icon
100%
review
IuliaC
Lux, moda si alte bagatele politicesti: In Europa de Sud-Est, in secolele XVI–XIX | GIULIA CALVI CONSTANTA VINTILA, MARIA PAKUCS-WILLCOCKS, NICOLETA ROMAN, MICHAL WASIUCIONEK
post image
Pickpick

A luxurious art and historical album on fashion, societal customs and manners in the XVI-XIX centuries in South-East Europe. A lot of interesting information about the Middle Ages in this part of the world: how people travelled at the time and what they packed, what they wore, how and where they shopped, what they ate, how they treated diseases, how they spent leisure time and prepared for hunting, the way children and childhood were treated.

DivineDiana I love that cover! 2y
IuliaC @DivineDiana me too, I like this technique used for historical illustrations 2y
60 likes2 comments