Home Feed
Home
Search
Search
Add Review, Blurb, Quote
Add
Activity
Activity
Profile
Profile
Savua taivaalla
Savua taivaalla | Mikaela Nykvist
1 post | 1 read
On vuosi 1852, kesä on harvinaisen lämmin ja vesi loppuu kaivoista. Juuri silloin joku on huoleton tulen kanssa – ja päivän päätyttyä Waasa on palanut maan tasalle. Elna on peltotöissä, kun hän huomaa, että palaa. Elna selviää palavasta helvetistä, mutta matka jää pysyvästi hänen mieleensä. Amalia puolestaan istuu peilin edessä, kun piika varoittaa lähestyvästä palosta. Elna ja Amalia päätyvät samaan paikkaan Runsorin kylään, jossa Alfred ottaa pakenevan kaksikon huomaansa. Kaupungin jälleenrakennus kestää kauan, ja monet päätökset ovat poliittisia. Savua taivaalla on historiallisiin tapahtumiin perustuva kertomus rakkaudesta, luokkaeroista ja yhteen kietoutuvista kohtaloista. Teos aloittaa Runsor-sarjan. Rakkautta, kuolemaa ja suuria tunteita. 1800-luvun Vaasaan sijoittuva Runsor-trilogia seuraa yhden suvun vaiheita läpi Vaasan palon ja suurten nälkävuosien. Sarja on niittänyt kiitosta – ansaitusti.
Amazon Indiebound Barnes and Noble WorldCat Goodreads LibraryThing
review
PageShifter
Savua taivaalla | Mikaela Nykvist
post image
Mehso-so

I read a Finnish historical fiction that was setting during the time when city of Vaasa burned to the ground in 1852. I was so excited because I visit quite often Ruins of Old Vaasa.

I was a bit disappointed because the writing style made this to be more like telling and less showing. So this didn't delivered what I expected. But this was still interesting because this topic is intriguing.

#Spookoween2022 #SeriesRead2022

TheSpineView Excellent 1y
18 likes1 comment