Home Feed
Home
Search
Search
Add Review, Blurb, Quote
Add
Activity
Activity
Profile
Profile
Xiania 1: Klara
Xiania 1: Klara: Xiania 1 | Lotta Elstad
1 post | 1 read
Xiania er et glamourst og beskidt drama om jazztidens Oslo.ret er 1922. Klara tager toget fra en lille norsk flkke til storbyen Kristiania (Xiania) for at hndtere en unsket graviditet. Hun er 19 r gammel, og i hnden har hun en lap papir med et navn og en adresse: Madam Zavarella, Elvegata 2.Efter en abort, som nsten koster Klara livet, bliver hun en del af den sammensatte verden omkring Madam Zavarella i slummen Vaterland. Det er en stinkende, fattig, pulserende underverden, men hos Madam Zavarella er der pengesedler gemt i alle sprkker af det vakkelvorne hus, der er en automobil i grden, forbindelser til de finere kredse p Bygdy, og selvom det er forbudstid, flyder alkoholen frit. Fr Klara ved af det, har hun fet kort hr og bukser og frdes hjemmevant i byens natteliv, hvor hun fler sig splittet mellem revolutionre Matteo og smukke Leander.Xiania er et portrt af en ung kvindes mde med et sydende Kristiania og med en farverig, excentrisk flok af outsidere. Xiania 1: Klara er frste bind i en trilogi af den norske forfatter Lotta Elstad. Hvert bind flger en ny karakter fra det samme univers.
Amazon Indiebound Barnes and Noble WorldCat Goodreads LibraryThing
Pick icon
100%
review
AnneCecilie
post image
Pickpick

It‘s the early 20s, Klara is 19, unmarried and pregnant. She tries to remove it herself, but end up at the doctor‘s who write her a “prescription” for an address in Christiania (Oslo‘s former name). Traveling to the city will change Klara‘s life.

Since it‘s numbered as number one, I‘m expecting more books in this world and they can‘t come fast enough for me. I raced through this novel.